2016/02/11
  •  
  •  

Nytillsatt CFO till Bergsgruppen

Välkommen Tobias Jonsson, ny målfokuserad CFO på Bergsgruppen med 13 års strategi- och ledarerfarenhet. Han kommer närmast ifrån Åkers Krutbruk Protection AB och har en gedigen bakgrund inom både ekonomistyrning och ledarskap.

Tobias börjar hos oss den 15:e februari och vi på Bergsgruppen hälsar honom hjärtligt välkommen!

Tobias sökte sig till oss för att han lockas av att få vara med att spela en nyckelroll i att driva ekonomiavdelningen samt vara ett stöd för VD och övriga ledningen. Som person trivs han bäst av att arbeta verksamhetsnära och i en miljö som präglas av stort ansvar, proaktivitet och prestigelöshet. Tobias kommer att ha fullt ansvar för ekonomi- och HR-avdelningen på fyra personer samt sitta med i ledningsgruppen på koncernnivå.

– Vi tror att Tobias kommer passa väldigt bra i rollen då han har en bred kunskaps- och erfarenhetsbas som inte bara spänner över en stor del av ekonomiområdet, utan även som ledare och verksamhetsutvecklare, med fokus på resultat, säger VD & koncernchef Inge Tallberg.

Tobias är 40 år gammal och kommer närmast från roller som CFO, Unit Finance Director, Ekonomichef, Controller och konsult från olika typer av företag i näringslivet. Tobias har även arbetat som distriktschef på Lidl där han varit inblandad i många verksamhets- och personalrelaterade frågor som tillför ytterligare en dimension till tjänsten men som även skapar en större förståelse för affären. Det är en viktig erfarenhet då han kommer jobba nära våra affärsområdeschefer.

I grunden har Tobias en magisterexamen från internationellaekonomprogrammet i Karlstad och gått Lidls Management Trainee Program i Tyskland. Han bor just nu i Eskilstuna men har planer på att flytta närmare Nyköping framöver. På fritiden är han ungdomsledare i ishockey men gillar ävenfriluftsliv och sport i alla dess former.

Företaget han lämnar heter Åkers Krutbruk Protection ihop med Brobyholm Fastighets AB. Innan dess även bl.a. arbetat på Alstom Power Sweden, ICA Sverige, Hilton Food Group Sverige och Jekfood AB/Mirimgruppen AB. Han har även erfarenhet från organisationer med liknande affärsupplägg som oss där verksamheten bedrivs i projekt.

Tobias har i många av dessa tjänster varit VD:s högra hand och bollplank. Han beskriver sig själv som en kreativ person som vill bryta mönster och hitta nya vägar istället för att välja trygga och invanda tankesätt. Som komplement till sin kreativa sida är han en strukturerad person som tror mycket på planering och långsiktighet.

Han ser sig själv som en strateg och ”doer” med ett helhetsperspektiv och ett ledarskap som präglas av en god kommunikation där samtliga personer i organisationen känner delaktighet och vet kompassriktningen för verksamheten.

Hans intresse för ledarskap går långt tillbaka i tiden och intresset för människor har alltid funnits hos honom.

Vi är otroligt glada över att ha fångat Tobias och vi tror att han kommer göra mycket nytta i Bergsgruppen och framförallt i våra produktionsinriktade dotterbolag Rydbergs Bygg, Kempes och Nilson & Son. Som person verkar Tobias vara en väldigt stabil och positiv person. Han har ett stort inre driv, hittar styrka i sin struktur och som får saker gjorda.

Tobias börjar hos oss den 15:e feb och vi hälsar honom varmt välkommen från hela Bergsgruppen och dess dotterbolag!