2018/03/06
  •  
  •  

Erfaren redovisningsassistent och redovisningsekonom till Bergsgruppen

Företaget

Med stort hantverkskunnande och anor från 1908 är vi totalt ca 80 medarbetare och omsätter närmare 230 MSEK inom bolagsgruppen. Verksamheten innefattar ROT-entreprenader genom olika specialiserade företag samt nyproduktion och fastighetsutveckling inom Nyköpings- och Stockholmsregionen. I bolagsgruppen ingår Rydbergs Bygg, Kempes, Nilson Son, Bergs Fastigheter, TCI och Svärdsklova Skärgårdsdestination.

Vi är en organisation som tror att kommunikation, effektivisering och modernt ledarskap kommer att vara det som skiljer oss från andra företag i framtiden. Våra företag präglas av entreprenörskap, eget ansvar och starkt engagemang. Vi värdesätter tydlig kommunikation och prestigelöshet. Likt många andra entreprenadbolag vill vi också växa med tiden. Dock har vi ett annorlunda synsätt: först skaffar vi duktiga medarbetare, sedan hittar vi kunderna. Det är våra duktiga medarbetare som är grunden till trivsel och framgång!

Avdelningen

Moderbolagets funktion är framförallt att stödja produktionsbolagen i sitt dagliga arbete inom ekonomi, HR, rekrytering, marknad och försäljning. Bergsgruppen består av 8 personer varav totalt 4 st. arbetar med ekonomi- och personalfrågor. Vi sitter i ljusa, fräscha lokaler på Företagsvägen 20 i Nyköping. Hos oss jobbar man brett och gillar att stötta varandra.

Arbetsuppgifter och tjänsterna

Som redovisningsekonom är du ekonomichefens högra hand där dina uppgifter omfattar löpande redovisning, avstämningsarbete, rapportering av bokslut, skatt, moms och underlag för årsredovisning. Då flera av Bergsgruppens bolag är rörelsedrivande, med projektinriktad verksamhet, ligger mycket stort fokus på projektredovisning. Du kan även stötta med resultatanalys, sammanställning av finansiell information, utvärderingar och vara delaktig i att analysera lönsamheten i bolagen. Du är självgående i din roll och du ser vad som behöver göras. I denna roll ingår även en del löneberedning/löneadministration. Främst som en backup till vår löneekonom vid semestertider och arbetstoppar.

Sammanfattade arbetsuppgifter:

Löneberedning/löneadministration
Löpande redovisning
Kund- och leverantörsreskontra
Delaktig i månads- och årsbokslut.
Skatt- och momsredovisning
Övrig sedvanligt administrativa uppgifter inom en ekonomiavdelning
Som redovisningsassistent kommer dina arbetsuppgifter bl.a. att bestå av fakturering, bokföring, kund- och leverantörskontra, inköp av kontorsmaterial samt övrigt administrativt arbete för att stötta produktionen och dem övriga på kontoret. Du är hungrig, engagerad och van att hugga i där det behövs. Då flera av Bergsgruppens bolag är rörelsedrivande, med projektinriktad verksamhet, ligger stort fokus på projektredovisning.

Sammanfattade arbetsuppgifter:

Löpande redovisning
Kund- och leverantörsreskontra
Ansvar för telefonväxel
Ansvar för hantering av mobilabonnemang, och andra kontorsbeställningar
Bilansvarig: koordinering runt leasingavtal och övriga frågor
Koordinering av arbetskläder, kontorsbeställningar etc.
Övriga sedvanliga administrativa uppgifter inom en ekonomiavdelning
Önskad kompetens och erfarenhet

Vi söker två nya positiva personer till vårt team i Nyköping. Arbetsuppgifterna gränsar till varandra men de ena personen är mer senior och är van att ta mera ansvar i gruppen. Den andra personen är hungrig att lära sig och villig att hugga i där det behövs. Det är önskvärt att båda personerna har tillämplig eftergymnasial utbildning, men detta är inget krav, om man har relevant arbetslivserfarenhet. Man bör vara administrativ, ansvarstagande, flexibel, noggrann, strukturerad samt ha väldigt god datorvana.

Ni kommer ingå i ett arbetslag som arbetar tätt tillsammans och vara delaktig i många utvecklingsfrågor inom ekonomi- och personalavdelningen. Vi tycker det är värdefullt att man förstår vår företagskultur och ser gärna att man har tidigare erfarenhet av byggföretag eller en närliggande bransch. Detta är dock inget krav.

Placering

Vårt huvudkontor finns på Arnö i Nyköping (Företagsvägen 20) men vi har även ett snabbväxande avdelningskontor i Södra Stockholm (Årsta). Beroende på var din bostadsort är kan därför arbetsplaceringen vara anpassningsbar.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Ansökan med CV och personligt brev skickas till rekrytering@bergsgruppen.se senast den 5 april 2018. Vi träffar personer löpande och platsen kan dock bli tillsatt innan utsatt datum. Självklart behandlas din ansökan konfidentiellt.

Vid frågor om tjänsten kontakta tf. Ekonomichef, Johan Lännholm på: 076167 84 00

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta kommunikationschef, (rekryteringsansvarig) Thomas Tallberg på 073 093 86 55

Rekryteringsbolag eller säljare undanbedes!